Πως θα φτιάξεις τα δαχτυλίδια πετσέτας

Είναι δαχτυλίδια πετσέτας φτιαγμένα για τις γιορτές των Χριστουγέννων όμως άνετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το φθινόπωρο αλλά και το χειμώνα. Είναι απλά δεντράκια! Αν πάλι προτιμάς μία αλλαγή, μπορείς να αφαιρέσεις τα δεντράκια φελλού από μπροστά και να προσθέσεις κάτι που ταιριάζει περισσότερο στην εποχή. Εγώ ήδη σκέφτομαι με τι υλικό μπορώ αντικαταστήσω το φελλό για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας αφού είναι δεμένα με τέτοιο τρόπο ώστε και κάποιο να χαλάσει να μπορούν να αλλαχτούν όλα.

Περιεχομενα αρθρου

Ο φελλός στις κατασκευές

Ο φελλός όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι τόσο ανθεκτικό υλικό και θρυμματίζεται εύκολα, πόσο μάλλον αυτά τα δεντράκια που είναι φτιαγμένα από λεπτό φύλλο. Δηλαδή αν δε προσέξεις και τα ζορίσεις σπάει, εκτός αν ενώσεις δύο κομμάτια όπως είχα κάνει με τα χριστουγεννιάτικα σουβερ. Αν θέλεις φελλό σε πιο σκληρό κομμάτι μπορείς να κάνεις μία δοκιμή με εκείνα τα στρογγυλά σουπλά που χρησιμοποιούμε για τις ζεστές κατσαρόλες που βέβαια θα πρέπει να μουλιάσεις πρώτα ώστε να μην διαλύεται την ώρα που το κόβεις. Επειδή όμως δεν ήμουν σίγουρη αν θα κόβετε εύκολα προτίμησα να χρησιμοποιήσω το απλό φύλλο φελλού.

δαχτυλίδια-πετσέτας-για-το-γιορτινό-τραπέζι

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τις Creative

Αυτή είναι δική μου πρόταση για τις Creative bloggers που αυτό το μήνα σου δίνουν ιδέες για κάποιο Χριστουγεννιάτικο στολίδι που μπορείς να φτιάξεις για να διακοσμήσεις το σπίτι, το δέντρο ή τα τραπέζια σου γιατί μην κρυβόμαστε… αυτές τις μέρες είναι υπερβολικά πολλά τα τραπέζια, οι γιορτές και οι συναντήσεις σε σημείο που λες όχι άλλο φαί και γλυκό μωρέ!! Εγώ για να είμαι ειλικρινής όλα τα χρόνια έδινα περισσότερη σημασία στα φαγητά που μαγείρευα (να είναι πολλά και διαφορετικά) με αποτέλεσμα να ξεχνάω το στόλισμα του τραπεζιού. Και βέβαια εκείνη την ημέρα τι να προλάβεις… Ο χρόνος δε φτάνει ούτε για να σκεφτείς!

Υλικά για να φτιάξεις δαχτυλίδια πετσέτας με χάρτινο ρολό

  • Μαύρο νήμα ή ότι άλλο χρώμα επιλέξεις
  • Ένα μακρύ ρολό χαρτόνι που θα κόψεις στα 4 ή στα 6 ανάλογα με το πόσα θα φτιάξεις
  • Κόλλα (ατλακόλ)
  • Ρολό ή φύλλα φελλού για τα διακοσμητικά
δαχτυλίδια-πετσέτας-από-ρολό-χαρτόνι-και-στολίδια-φελλού

Πως θα φτιάξεις τα δαχτυλίδια πετσέτας

  • Μετράς και κόβεις ένα κομμάτι από το χαρτόνι-ρολό στις διαστάσεις που θέλεις και αυτό θα είναι το πατρόν σου για τα επόμενα κομμάτια που θα κόψεις.
  • Το άσχημο κόψιμο δε μπόρεσα να το αποφύγω παρόλο που προσπάθησα και με ψαλίδι και με κοπίδι όμως το ρολό ήταν αρκετά πιο σκληρό.
  • Επειδή δεν ήμουν σίγουρη πως θα δείχνει πιο όμορφο ξεκίνησα να τυλίγω γύρω γύρω με το μαύρο νήμα και έβαζα κόλλα καθώς προχωρούσα. Στο τέλος έκανε κενά και έβλεπες το χαρτόνι. Το ίδιο άσχημα φαινόταν και από μέσα το δαχτυλίδι αφού δεν καλυπτόταν από νήμα.
  • Αφού λοιπόν τα τύλιξα πρώτα γύρω γύρω (αποδείχτηκε σωστή τελικά και αυτή η κίνηση) ξεκίνησα να τα τυλίγω και κάθετα και να περνάω το νήμα και προς την μέσα μεριά ώστε να μην δημιουργείται πουθενά κενό και να μην φαίνεται άσχημα και το κόψιμο.
  • Τυλίγοντας κάθετα με νήμα δε χρειάστηκε να βάλω κόλλα παρά μόνο σε ένα σημείο από την μέσα μεριά για να το σταθεροποιήσω. Το κάθετο νήμα που έβαζα καθόταν πάνω στο νήμα που είχα περάσει με το 1ο τρόπο και έτσι βοήθησε να μην γλιστράει.
δαχτυλίδια-πετσέτας-με-χαρτόνι-και-μαλλί-νήμα

Μικρές συμβούλες

  • Καλό θα ήταν να μην κόψεις τα δαχτυλίδια μικρά για να μπορεί να κάτσει πιο όμορφα το όποιο διακοσμητικό επιλέξεις να βάλεις.
  • Στη περίπτωση μου το δεντράκι φελλού ήταν πιο ‘προστατευμένο’ αφού περισσεύει μόνο λιγάκι η μύτη από πάνω και δε με περιορίζει αν θελήσω να τα αλλάξω μετά τις γιορτές.
  • Αν πάλι τα θες πιο μικρά, φρόντισε να έχεις έτοιμο πρώτα το διακοσμητικό σου για να μπορείς να μετρήσεις.
  • Το συγκεκριμένο ρολό είναι σκληρό χαρτόνι και το ανακάλυψα όταν μου τελείωσε η λαδόκολλα!! 😉 Μπράβο σε αυτόν που σκέφτηκε και εμάς τις crafters ho ho ho. Είναι ιδανικό για τέτοιες κατασκευές.
  • Συνήθως το ρολό στο χαρτί κουζίνας όπως και στο χαρτί υγείας είναι λεπτό χαρτόνι και φοβόμουν πως πηγαίνοντας να τυλίξω το νήμα, θα τσάκιζε το χαρτόνι.
  • Πιο σκληρά ρολά συνήθως βρίσκεις σε συσκευασία αλουμινόχαρτου, μεμβράνης και βεβαίως της λαδόκολλας.
  • Επειδή το κουβάρι του μαλλιού δε θα περνάει από το δαχτυλίδι κόβεις μία ποσότητα και την κάνεις μπαλίτσα για να μπορείς να δουλέψεις δίχως να σου μπερδεύεται.
  • Αν σου τελειώσει το νήμα και σου μείνει στη μέση μπορείς να το ενώσεις με ένα κόμπο και το κόμπο αυτό να τον στερεώσεις στη πίσω μεριά με λίγη κόλλα.
daxtilidia-petsetas-me-δεντράκια-φτιαγμένα-από-φελλό

Πως να φτιάξεις διακοσμητικά από φελλό

Τα δεντράκια μου τα σχεδίασα με τα κουπατ των μπισκότων απευθείας πάνω στο φελλό. Ήταν το κατάλληλο μέγεθος. Δεν τα κόλλησα πάνω στα δαχτυλίδια προτίμησα να τα δέσω για να μπορώ έυκολα να τα αντικαταστήσω με κάποιο άλλο διακοσμητικό. Έτσι για ποικιλία!

συμβουλή για το τελειωμα

Αν θες, στην αρχή που ξεκινάς να τυλίγεις το νήμα αφήνεις εξωτερικά να περισσεύει λίγη κλωστή γιατί στο τέλος θα χρειαστεί να το δέσεις με το τελείωμα! Εγώ βρήκα πως με αυτό το τρόπο είναι καλύτερο και πιο σταθερό το νήμα πάνω στη κατασκευή μου. Εσύ πάλι αν θες μπορείς το τελείωμα να το στερεώσεις με σιλικόνη.

daxtilidia-petsetas-apo-rolo-xartoni-me-nima

Αυτά από εμένα για σήμερα και ελπίζω να καταφέρω να σου παρουσιάσω μερικά ακόμα πραγματάκια που έχω φτιάξει αν και αυτό το διάστημα είμαστε λίγο στο τρέξιμο οικογενειακώς! Παλεύουμε να τακτοποιηθούμε αλλά δε μας βγαίνει αφού όλο και κάτι προκύπτει.

Μην ξεχάσεις να δεις τι έχουν να σου προτείνουν και τα υπόλοιπα κορίτσια! Έχουμε ακόμα χρόνο για κατασκευές και οι ιδέες πολλές !!!

Καλή εβδομάδα!

9 σκέψεις σχετικά με το “Πως θα φτιάξεις τα δαχτυλίδια πετσέτας

  1. Ααααα!!!! Τι λες;;; Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό με το ρολάκι!!! Φοβερή ιδέα, φοβερό και το ντεκόρ Ελεάνα μου!!! Μου άρεσαν πολύ και οι συνδυασμοί των χρωμάτων!!! Γενικά μου πάει πολύ και λέω να σου το κλέψω…Χα χα χα!!! Καλή δύναμη σε όσα κάνεις!!!

    Μου αρέσει!

  2. Λοιπόν τον φελλό δεν τον είχα σκεφτεί καθόλου για δακτυλίδια πετσέτας. Δείχνει πολύ minimal, βέβαια σε αυτό συνηγορεί και το μαύρο ντεκόρ. Well done φιλενάδα 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.